SOILMATES ARE ALL OF US

Soilmates zien zichzelf niet als een bedrijf, maar als mensen. Eén groep mensen met één missie: een gezond lichaam op een gezonde aarde. Jij, ik. Zij. Hij. Wij. Allemaal Soilmates. De eerste Soilmates zijn Jasmijn Rijcken, Dave Le Roux en Sander Breedveld. Met verschillende achtergronden bij bedrijven als Bloomon, VanMoof, PwC en Deliveroo bundelen de drie gedreven ondernemers hun krachten. Samen streven ze naar een gezondere toekomst voor ons allemaal. Jasmijn: “Zolang je dezelfde missie deelt ben je een Soilmate. Ha: misschien ben jij er al wel één?”.

LELIJKERDS

Soilmates houden van lelijke avocado’s. Omdat meer dan 20% van alle avocado’s wordt weggegooid. Een enorme verspilling. Boeren over de hele wereld geven avocado’s water, tijd en liefde. Maar alleen de mooiste worden geselecteerd voor de supermarkt. Soilmates redden de lelijkerds en geven ze een nieuw doel. Want ook in lelijke avocado’s zitten evenveel goede voedingsstoffen. Zo helpen alle Soilmates boeren aan meer geld per stukje aarde. Ze helpen de aarde meer respect te krijgen voor haar grondstoffen. En helpen consumenten aan een gezonde keus.

HEALTHY OIL

is een fles vol pure power. De olie zit tjokvol natuurlijke antioxidanten, omega’s en vitaminen en onverzadigde (de goede!) vetten. Ook op hoog vuur blijven alle voedingsstoffen intact, tot 270 °C. Indrukwekkend voor een 100% natuurlijke olie. Geen toevoegingen, geen conserveermiddelen en helemaal vegan. Dus ja, het is de gezondste olie die er is. Zelfs beter dan kokosolie en olijfolie. De power olie is one-for-all: bakken, grillen, wokken, braden, BBQen… De subtiele smaak versterkt de intensiteit van alle gerechten. Handig voor als je èlke dag gezond wilt eten.

FEITEN-FOOD

Hoe lastig is het om gezond te eten? Fake facts, fabels: wat is waarheid? De Soilmates dachten: dat kan anders. Dat moet makkelijker. Alles wat ons lichaam nodig heeft groeit en bloeit gewoon op aarde. Dus Soilmates gaan terug naar hun roots: herontdekken, verstandiger gebruiken, beter bereikbaar maken. Zo krijgen ze meer inzicht in hun waarde. Kennis die ze meteen met alle Soilmates delen. Dat noemen ze Soil Science. Na Healthy Oil zullen er dus snel meerdere producten volgen.

WAAROM DE VU STARTHUB?

Wij zijn blij onderdeel van het VU StartHub ecosysteem te zijn. Leren van andere ondernemers en de toegang hebben tot een breed netwerk is zeer belangrijk als je wil groeien. Dat de universiteit hierin faciliteert is iets unieks.

Lees verder op de website van Soilmates