Over Vega Express

Tijdens de pandemie bestelden we in Nederland meer eten dan ooit tevoren en ook wij lieten te pas en te onpas bezorgers met de lekkerste maaltijden opdraven. Het aanbod vegetarisch eten was echter nogal beperkt en dat terwijl het aantal flexitariërs, vegetariërs en veganisten dagelijks toeneemt. Daar moest dus wat aan gedaan worden, vonden wij!

Bij Vega Express bereiden we de lekkerste vega(n) comfort food en bezorgen we het óók nog eens warm tot aan de voordeur. Vega Express zit precies daar waar twee groeiende markten elkaar kruisen; (1) het aantal vega(n)s, flexitariërs en mensen die openstaan voor vega(n) maaltijden, en (2) de thuisbezorgd markt. Onze waardepropositie berust – naast dat we dit soort initiatieven van groot belang vinden om de klimaatcrisis tegen te gaan – op 3 persoonlijke observaties; (1) rondom vega(n) hangt regelmatig een ‘hipster’ of ‘alternatief’ stigma, (2) vega(n) is vaak flink aan de prijs en (3) vleesgerechten zijn qua smaak moeilijk te overtreffen. Wij willen juist laten zien hoe lekker, maar ‘normaal’ vega(n) kan zijn!

Ons team bestaat uit drie enthousiaste jonge ondernemers; Mareijn, Job en Guus. We hebben elkaar leren kennen tijdens onze bachelor Commerciële Economie in Leiden. Met een minimale startinvestering, weinig horeca ervaring, beperkte kook-skills, maar boordevol energie zijn we dit project begonnen. Tijdens de eerste maanden werd ons eten goed ontvangen en de recensies en het aantal bestellingen waren overweldigend, dus nu is het zaak dit niveau vast te houden (en te verbeteren natuurlijk!).

Waarom de VU StartHub?

We hebben grootse ambities met Vega Express en waar onze jonge en onbevangen kijk vaak een voordeel is, brengt het ook onzekerheid met zich mee. We missen af en toe gewoon een stukje kennis en ervaring en juist daarom zijn we zo blij deel uit te mogen maken van de VU StartHub! Onze handen jeuken om met de coaches aan de slag te gaan!

Meer info? Check onze website: www.vega-express.nl