Over Vini Mini

Het blijft een spannend moment: het eerste hapje ei of pinda dat je aan je baby geeft. Hoewel de meeste baby’s een allergische reactie bespaard blijft, kwam oprichtster Laurie terecht in een horrorscenario. Haar 6 maanden oude baby Viggo bleek allergisch voor ei en raakte in een anafylactische shock. Na een bloedstollende rit naar het ziekenhuis heeft Viggo het gelukkig overleefd. Om ouders een soortgelijke traumatische ervaring te besparen, richtten Laurie Lancee en Jozien Boersma Vini Mini op: gezonde, gemakkelijke en betrouwbare voedingssupplementen die bijdragen om bij baby’s een voedselallergie te voorkomen.

Viggo is helaas niet de enige, momenteel heeft 7% van alle baby’s in Nederland een voedselallergie. Dit aantal is de afgelopen tien jaar verdubbeld en neemt steeds verder toe. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt echter dat een risico op een pinda- en ei-allergie verkleint door baby’s vroegtijdig en regelmatig pinda’s en ei te laten eten. Voor veel ouders is het toevoegen van allergenen aan de voeding van hun baby een ingewikkeld en tijdrovend proces. Hier wil Vini Mini een oplossing bieden met hun gezonde, gemakkelijke en betrouwbare voedingssupplementen voor baby’s, die gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek en richtlijnen van artsen.

Vini Mini biedt nu pinda-voedingssupplementen en ontwikkelen samen met universiteiten en medici voedingssupplementen voor andere allergenen. Laurie en Jozien streven naar een toekomst waarin alle Mini’s een onbezorgd en gezond leven hebben zonder voedselallergie! Daarom voelen zij zich thuis in een omgeving waarin sprake kan zijn van samenwerking, onderzoek en ontwikkeling.

 

Waarom de VU StartHub?

De keuze voor de StartHub was snel gemaakt. Dé plek waar startende ondernemers, studenten, mentoren en partners van de VU samen komen om impact te maken.

Lees verder op op onze site.