VU Amsterdam barst van de data die onderwijs-, administratieve en facilitaire processen efficiënter kunnen maken en daarmee jouw werk vergemakkelijken! Waarom gebruiken we die dan nog niet massaal? Met het VU-initiatief ‘Smart Campus LivingLabs’ brengen we onderzoekers, ondersteunend personeel en studenten bij elkaar om te onderzoeken hoe we deze data kunnen gebruiken om een duurzame en sociale campus te creëren. Zodat we samen als ‘Living Lab’ van de VU-campus de ideale plek kunnen maken om te studeren en te werken, waarbij we onze “ondernemende en bredere geest” activeren.

 

Contact:
Erik Boer: erik.boer@vu.nl
Mark Siebert: mark@quriosity.studio

Onze aanpak is datagestuurd, projectgeoriënteerd en verbindt initiatieven en partners. In speciale projecten optimaliseren studententeams onder begeleiding van verbonden onderzoekers bestaande praktijken, zoals het gebruik van studieruimtes, of ontwikkelen nieuwe inzichten, zoals de analyse van de studiegids (studieplan), en stellen nieuwe diensten voor, zoals energiebesparing voor gebouwen.
VU SmartCampus is nauw verbonden met de VU-visie van een Innovatiecampus.

 

Het VU SmartCampus Activator Team ondersteunt projecten en geïnteresseerden over de hele campus.

Iedereen is uitgenodigd om mee te doen met scriptie- of onderzoeksprojecten en met ons op onderzoek uit te gaan in onze sprekersreeks:

Eerder evenement:
Wanneer: Dinsdag 8 maart, 12.45 – 13.45 uur.
Waar: https://vu-live.zoom.us/j/93118099294?pwd=bFJxREtoNk5Pc0x1SHlYRFhQZG1rQT09
(meeting ID: 931 1809 9294, passcode: 282350)

Ga mee op een virtuele wandeling door LivingLab projecten op het Marineterrein en ontdek de kracht van analytics voor campusontwikkeling. Tom van Arman en Tom Griffioen zullen ingaan op open (onderzoeks)vragen van onze toekomstige Digitale Samenleving en illustreren mogelijkheden hoe connected data nieuwe inzichten kan opleveren, met respect voor privacy.

Over de sprekers:

Tom van Arman, VU Entrepreneurship & ImpactTom van Arman is Smart City Architect gevestigd in de stad Amsterdam. Als stedenbouwkundige en technoloog gebruikt Tom IoT, AI, API’s en open data als ontwerpmiddel om meer leefbare en inclusieve steden te creëren. In 2010 richtte hij Tapp op, een prijswinnend smart city design bureau dat lokale overheden en industrieën in staat stelt de kloof tussen de gebouwde omgeving en het nieuwe digitale landschap te overbruggen. Tom werkt regelmatig samen met lokale overheden, energiebedrijven en mobiliteitspartners aan snelle prototype-oplossingen om problemen voor de 21e-eeuwse stad op te lossen.

 

Tom Griffioen - VU Entrepreneurship & ImpactTom Griffioen is Co-founder van de VU spin off Clappform. Clappform is een software analytics bedrijf dat bedrijven in staat stelt om kunstmatige intelligentie en Machine Learning te gebruiken in hun dagelijkse werkzaamheden en slimmer te worden.

Clappform is een data-analytics platform actief in verschillende sectoren waaronder de gebouwde omgeving, die bedrijven in staat stelt Artificial Intelligence in te zetten binnen de dagelijkse werkzaamheden. Het flexibele cloud-based platform maakt het mogelijk waardevolle inzichten uit zowel gestructureerde als ongestructureerde data te halen. Met behulp van het AI-algoritme wordt de data vanuit de sensoren geanalyseerd en vervolgens gevisualiseerd in easy-to-use dashboards. De visualisaties zijn real-time en worden automatische geüpdatet.

Wil je meer weten? Lees dan hier verder.