Over Dotpin

Dotpin is een innovatieve app voor hulp bij studiekeuze. Deze hulp is belangrijk en hard nodig: verkeerd kiezen heeft negatieve financiële en mentale gevolgen. En toch is er maar weinig hulp voor handen: particuliere studiebegeleiding is voor de meesten te kostbaar en op de middelbare school is er in de regel te weinig tijd voor hulp bij studiekeuze. Onze visie: door hulp bij studiekeuze te digitaliseren wordt het bereikbaar voor iedereen.

De Dotpin app bevat alle erkende opleidingen op mbo-, hbo- en wo-niveau waardoor scholieren en studenten in staat zijn zich breed te oriënteren op een passende studie. Dit doen we omdat het nieuwe carriėrelandschap die brede visie nodig is: ‘the only way is up’ is niet meer altijd gewenst of gevraagd. Een stap opzij of ‘naar beneden’ kan vandaag de dag ook advancement betekenen als je hiermee verdieping en verbreding van kennis bereikt, kunt voldoen aan een vraag uit de arbeidsmarkt of als je meer in lijn komt met je eigen interesses en waarden.

 

Naast opleidingen biedt de app ook loopbaancoachingsvragen, testjes, skills, notities en oefeningen: alles gericht op het stimuleren van exploratie en het stimuleren van intrinsieke motivatie. Het UI/UX-design speelt een belangrijke rol bij Dotpin en is gebaseerd op het ‘Connecting the Dots’ principe.

 

De vraag om hulp bij studiekeuze is aanwezig gedurende de gehele loopbaan. Het feit dat het beroep ‘Studieadviseur’ op plaats 6 staat van LinkedIn’s Banen in Opkomst 2022 top 15 laat deze behoefte goed zien. Wij hebben echter gekozen voor het voortgezet onderwijs als target market in deze eerste fase van ontwikkeling.

Lees verder op onze site

Waarom de VU StartHub?

We voelden ons thuis vanaf het begin: de energie, drive en sfeer binnen de StartHub is fantastisch en we zijn er trots op daar deel van uit te mogen maken. Ons doel: samen kunnen werken met en leren van studenten, mentoren, onderzoekers, experts en andere start-ups. Daarnaast hebben we de ambitie om Dotpin te ontwikkelen in co-creatie met scholieren, studenten en het onderwijs. En de VU StartHub biedt natuurlijk een prachtige omgeving om dat te kunnen realiseren!

Lees verder op op onze site.