Een lab/plek om naast je studie jouw idee om te zetten in werkelijkheid

 

(korte introductie)

Het Demonstrator Lab is een ondernemerschaps laboratorium waar je jouw ideeën kunt omzetten in een tastbaar product of dienst; een leeromgeving die openstaat voor studenten en medewerkers. Het doel is om ​​ondernemerscultuur in het onderwijs-ecosysteem van de stad te bevorderen [en om door onderzoek gedreven innovatie te stimuleren] door leden de kans te geven kosteloos hun idee te onderzoeken.

 

(Wie)/(Wat)

Het Lab wordt gerund door… 

Zij helpen je bij het volledige proces van idee naar product: Van het vormen van een team tot het ontwikkelen van een prototype. Door het uitgebreide netwerk kan het Demonstrator Lab je alle tools bieden om de levensvatbaarheid van jouw bedrijfsidee te beoordelen.

Het team van Demonstrator Lab ondersteunt in alle kritieke fasen. [De kracht van het Lab komt voort uit een actieve betrokkenheid bij de onderzoeksgemeenschap en uit de mogelijkheid om toegang te krijgen tot een schat aan faciliteiten – niet alleen op het gebied van wetenschappen, maar ook op het gebied van productontwikkeling.]

 

(Voor wie)

Het Demonstrator Lab is open voor studenten, medewerkers en onderzoekers uit alle faculteiten (disciplines) van HvA, UvA, VU en Amsterdam UMC.

 

(Waar)

Demonstrator Lab is gevestigd op de VU Campus in het Maths & Physics Building

 

(Prijs)

Deelname aan het Demonstrator Lab is gratis! [Zelfs een no-strings-attached seed-grant]

 

(Voordelen)

Door lid te worden van Demonstrator Lab, minimaliseer je het risico door verschillende hypothesen te onderzoeken om je idee buiten het laboratorium te brengen, omringd door goed verbonden professionals. 

 

(Hoe)

Aanmelden is niet moeilijk; je hoeft alleen maar een mail sturen met jouw idee en contactgegevens. Vervolgens zal het Demonstrator Lab contact met je opnemen over jouw idee en ambities. Zie meer informatie: https://www.demonstratorlab.nl/about/apply/

 

Zij gingen al voor..

https://www.demonstratorlab.nl/projects/

https://www.demonstratorlab.nl/hall-of-fame/