VU StartHub / PfizerAI Debat Competitie

AI applicaties zoals ChatGPT zijn een zegen / vloek voor de Zorg

Ben je student of onderzoeker en heb je interesse om in een team mee te denken over uitdagingen in de gezondheidszorg? En wil je kennismaken met Pfizer, een toonaangevend life science health bedrijf? Meld je dan nu aan voor de Pfizer AI Debat Competitie op 14 en 21 juni in de VU StartHub.

Het maakt niet uit of je studeert op het gebied van data science, business, farmacologie of sociale wetenschappen. Of in welk onderzoeksgebied je gespecialiseerd bent. Iedereen die geïnteresseerd is in life sciences & health en verbonden is aan de VU kan meedoen aan de Pfizer Debatwedstrijd.

Tijdens de eerste middag, op 14 juni van 16.00 tot 18.00 uur, leer je in een team van studenten en onderzoekers over, en discussieer je over kansen en bedreigingen die AI biedt voor de gezondheidszorg. Jullie worden verdeeld in drie groepen: Pro, Contra en Jury.

Tijdens de tweede bijeenkomst, op 21 juni, wederom van 16.00 tot 18.00 uur, doet jullie team mee aan de debatcompetitie: pro, contra, pro, contra + slotopmerkingen. De jury zal de winnaar aanwijzen.

Door deel te nemen aan de Pfizer challenge brainstorm kun je actief deelnemen aan een discussie over de uitdagingen waar we in de gezondheidszorg voor staan. Misschien levert je deelname je uiteindelijk wel een leuke stage op. Of je kunt mogelijke samenwerkingsmogelijkheden verkennen.

In totaal is er plaats voor 32 deelnemers. Schrijf je dus snel in. Om diverse teams samen te stellen zullen we een mix maken van BSc, MSc en PhD studenten en onderzoekers met verschillende achtergronden.

Agenda woensdag 14 Juni, locatie VU StartHub

16:00 Inloop

16:15 Introductie door Pfizer en VU Ondernemerschap & Impact

16:30 Inleiding centrale debat stelling: AI-toepassingen zoals ChatGPT zijn een voordeel/vloek voor de gezondheidszorg

  • Pfizer voorbeelden
  • Voorbeelden uit de praktijk van VU StartHub’s Datacation

17:00 Opsplitsen en discussie tussen de drie groepen

17:20 Discussie

17:30 Borrel

Woensdag 21 juni, locatie VU StartHub

16:00 Inloop

16:15 Uitleg van het Pfizer debat competitie concept

16:20 Eerste en tweede ronde of Pro en Contra, slotverklaringen

17:00 Juryberaad + prijsuitreiking

17:30 Drankjes

Doe mee!

Je kunt je aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.


Doe mee en registreer!


We enable exchange between students, researchers and companies. To tackle real life challenges, to experience what companies struggle with and to let companies engage with VU talent.


Questions? Mail Hans Drenth on hans.drenth@vu.nl
Pfizer Challenge Debate