Doe mee met de Pfizerchallenge brainstorm

Pfizer challenge brainstorm in november

Ben je student of onderzoeker en lijkt het je interessant om met anderen in teamverband na te denken over de uitdagingen in de gezondheidszorg? En wil je graag kennismaken met Pfizer, een vooraanstaand lifescience healthbedrijf? Geef je dan nu op voor de Pfizer challenge brainstorm op 1 en 9 november in de VU StartHub.

Het maakt niet uit of je een studie volgt op het gebied van datawetenschap, farmacologie of sociale wetenschappen. Ook niet in welk onderzoeksgebied je gespecialiseerd bent. Iedereen die geïnteresseerd is in life sciences & health en verbonden is aan de VU kan meedoen.

Medische uitdagingen

De eerste middag, op 1 november van 16 tot 18 uur, ga je in een team van studenten en onderzoekers discussiëren over medische uitdagingen in de maatschappij.

Je kunt bij je aanmelding aangeven over welk onderwerp jij het liefst wil brainstormen. Het eerste vraagstuk is: wat kunnen we leren over vaccinatie door de COVID-pandemie.

Het tweede vraagstuk gaat over ‘real world data’. Binnen zorginstellingen worden dagelijks veel gezondheidsdata verzameld. Hoe kunnen we daar in Nederland beter gebruik van maken?

Tot slot gaat het derde vraagstuk over gentherapie. Hoe kunnen we (ethische) uitdagingen rond gentherapie aanpakken?

Meld je snel aan

Aan het einde van de eerste bijeenkomst wordt bepaald welk onderwerp jullie verder uitwerken tijdens de tweede bijeenkomst, op 9 november, ook weer van 16 tot 18 uur. Het is dan de bedoeling dat jullie een eindpresentatie geven over jullie probleem én de oplossing die jullie hebben bedacht.

Door mee te doen aan de Pfizer challenge brainstorm denk je op een actieve manier mee over uitdagingen in de zorg. Misschien levert je deelname je uiteindelijk een mooie stageplek op. Of kun je eventuele samenwerkingsmogelijkheden verkennen.

Er is plaats voor 32 deelnemers. Meld je dus snel aan. Om gevarieerde teams samen te stellen, wordt een mix gemaakt van bachelors of bachelor- en masterstudenten en promovendi en onderzoekers met verschillende achtergronden.

Agenda dinsdag 1 november, locatie VU StartHub

16:00 Inloop

16:30 Introductie door Pfizer en VU Entrepreneurship & Impact

16:45 Teamsessies

17:30 Discussie over de opbrengst van de sessies

17:45 Keuze voor thema(‘s) die verder worden uitgewerkt

18:00 Borrel

Agenda woensdag 9 november, locatie VU StartHub

16:00 Inloop

16:30 Elk team presenteert zijn vraagstuk en oplossing (15 min. per team)

17:30 Discussie over alle bijdragen

18:00 Borrel

Doe mee!

Aanmelden kan door onderstaand formulier in te vullen.


Doe mee!


We enable exchange between students, researchers and companies. To tackle real life challenges, to experience what companies struggle with and to let companies engage with VU talent.


Questions? Mail Hans Drenth on hans.drenth@vu.nl