ASIF Ventures is een studenten startup fonds dat start-ups van studenten en pas afgestudeerden vanaf het begin ondersteunt (vanaf € 25K tot € 100K). ASIF is een durfkapitaalfonds dat startende ondernemingen van studenten en pas afgestudeerden steunt met financiering, een gemeenschap van jonge ondernemers en hun netwerk van VC’s, sectorexperts en investeerders. Het doel is om ondernemerschap in de Metropoolregio Amsterdam te stimuleren door het begeleiden van en investeren in door studenten geleide startups. Om startups van studenten en pas afgestudeerden vanaf het begin te ondersteunen.

Deze startups gingen je al voor: https://asif.ventures/portfolio

Alle startups van studenten en recent afgestudeerden van de VU, UvA en de HvA kunnen bij ASIF terecht. Specifiek startups in de fase ‘pre-seed’ zijn welkom. Een pre-seed investeringsronde vindt plaats in het vroegste stadium van een start-up. De fase waarin een bedrijf normaal gesproken nog geen product, personeel of klanten heeft.

Om een verzoek tot funding in te dienen hoef je alleen maar het contactformulier in te vullen op de website van ASIF.

Daarnaast zoekt de ASIF board altijd naar nieuwe leden van de board: geef je op en doe onbetaalbare venture capital ervaring op bij het beoordelen en funden van startups.

Ieder jaar organiseert ASIF samen met VU Entrepreneurship + Impact de Student Startup Competition: een wedstrijd met als eerste prijs funding en coaching. Hou onze website en socials in de gaten als je wil meedoen met deze spannende wedstrijd! De winnaar wordt bovendien namens de VU afgevaardigd naar de European Student Startup Competition die in 2021. plaatsvindt in Berlijn.