IXA-GO is een verbindende partij tussen Amsterdamse universiteiten en geïnteresseerden in hun onderzoeksresultaten en kennis. Zij schakelt tussen bedrijven, onderwijsinstellingen, investeerders, zorgaanbieders, ondernemers, overheden en maatschappelijke organisaties. Als interface zet zij haar expertise in beide richtingen in: onderzoekers helpen bij het genereren van maatschappelijke en economische impact uit hun werk, en externe partijen helpen bij het navigeren door het academische landschap om een ​​oplossing te vinden of een kans te spotten.

IXA-GO werkt binnen de VU nauw samen met het Demonstrator Lab en met de VU StartHub.

IXA-GO helpt onderzoekers om waarde te creëren uit hun kennis en expertise. We helpen hen om samen te werken met derden, assisteren hen bij het beheer van intellectueel eigendom, bieden ondersteuning bij het starten van nieuwe ondernemingen en activiteiten en bieden juridische ondersteuning. IXA-GO beheert ook financiële instrumenten om de verdere ontwikkeling van hun ideeën en ondernemingen te ondersteunen.

Daarnaast ondersteunen de teams van IXA UvA en IXA HvA met de expertise van het Grant Support Team medewerkers van de UvA, HvA, AHK en KNAW HuC bij het zoeken naar onderzoeksfinanciering of het aanvragen van onderzoekssubsidies. De inzet van hun expertise vergroot de kans op succes. IXA heeft per universiteit een team klaar staan om te helpen.

Onze mensen staan klaar om jou te helpen bij het realiseren van impact uit je research. Of je nou een regeling wil treffen om je IP te beschermen, een samenwerking tussen een bedrijf en een onderzoeksinstituut wil opzetten of hulp nodig hebt bij het opstellen van een contract.

Neem contact op en laat ons je hierbij helpen.