Over Bijlex

Het Nederlandse onderwijs kampt met uitdagingen zoals kansenongelijkheid, overvolle klassen en een tekort aan docenten. Dit forceert scholen soms tot het nemen van extreme maatregelen als minder lessen of het inschakelen van invalkrachten. Bijlex heeft als missie om deze problemen aan te pakken en een oplossing te bieden.

Bijlex ontwikkelt een educatieve wiskunde app op basis van Artificial Intelligence en wiskundige modellen om leerlingen doelgerichter te laten werken. Onze voorgestelde app biedt interactieve wiskunde-oefeningen op elk niveau van de middelbare school, waarbij leerlingen feedback en uitleg ontvangen over hun antwoorden. Dankzij de AI kan deze app fouten nauwkeurig identificeren en gepersonaliseerde begeleiding bieden om herhaling van deze fouten te voorkomen. We verrijken het KI-systeem voortdurend met feedback van gebruikers en tests op middelbare scholen.

Het feedbacksysteem werkt als volgt. Stel je voor dat je zelf een leerling bent in 3 VWO. In het geval dat je een fout maakt en bijvoorbeeld op het getal 4 uitkomt in plaats van 5, dan weet je normaal gesproken niet wat je fout hebt gedaan en zal je dit zelf moeten uitvinden. Onze app zal dit proces verbeteren door de leerling precieze feedback te geven op exact de fout die de leerling heeft gemaakt. Dit zal als gevolg hebben dat de leerling kan begrijpen waar de fout is opgetreden, ervan kan leren en deze fout in de toekomst kan vermijden.

Voor wiskundeleraren biedt onze app eveneens veel voordelen die zullen assisteren ter ondersteuning van hun taken. Naast ons feedbacksysteem bevat de app namelijk ook andere unieke functies zoals het verzamelen van gegevens van zowel individuele leerlingen als hele klassen. Deze gegevens worden behaald uit individuele en collectieve resultaten en omgezet in een overzicht waarin precies wordt aangegeven welke onderwerpen meer of minder aandacht behoeven. Dit heeft een grote meerwaarde bij het opstellen van een lessenplan, maar voornamelijk ook bij het bepalen welke leerlingen zelfstandig kunnen werken en welke meer aandacht van de docent nodig hebben.

Met deze app streven wij naar een inclusiever onderwijssysteem, waarin gelijke kansen worden geboden aan alle leerlingen, ongeacht hun achtergrond en afkomst. Samen bouwen we aan een slimmere, efficiëntere toekomst voor het onderwijs.

 

Waarom de VU StartHub?

Bij Bijlex hechten we grote waarde aan strategische samenwerkingen, vooral als het gaat om het bevorderen van onderwijsinnovatie. We zijn met trots lid van het VU StartHub-netwerk, waardoor we toegang krijgen tot een uitgebreid netwerk van onderwijsprofessionals, vooraanstaande onderzoekers en innovatieve start-ups.

Leer meer op onze website.