De Startup Clinic is een perfecte manier om te ontdekken hoe het recht nou echt in de praktijk werkt. De clinic is een minor vak voor rechtenstudenten. Onder begeleiding van ervaren advocaten breng je juridische adviezen uit aan echte VU startups.

Iedereen profiteert: de studenten kunnen ontdekken met welke uitdagingen ondernemers wortelen, de startups krijgen gratis advies over een onderwerp waar ze doorgaans echt hulp bij nodig hebben, en de kantoren komen in aanraking met rechtenstudenten met een ondernemende inslag.

(Notariële) rechtenstudenten kunnen in hun derde studiejaar deelnemen aan de Startup Clinic. Er zijn drie mogelijkheden:

  • Je bent een VU-student die deelneemt aan de minor Algemene Rechtspraktijk of Fiscaal recht. Je kunt de Startup Clinic als keuzevak kiezen in de bovengenoemde minoren. Dat betekent dat als je aan de ingangseisen voldoet je je kan aanmelden voor het vak.
  • Je bent een VU-student die niet deelneemt aan een van de eerdergenoemde minoren. Als je deelneemt aan een andere minor dan bovengenoemde minoren, kun je het vak extra curriculair volgen. Let op: je moet wel voldoen aan de ingangseisen.
  • Je bent geen VU-student. Via de examencommissie kan je toestemming vragen om deel te nemen aan de Startup Clinic. Vind je dit lastig? Je kan altijd bij de faculteit Rechten terecht voor vragen.

Het onderwijs bouwt voort op bestaande kennis en daarom vinden we het belangrijk dat je de vakken Vennootschaps- en Rechtspersonenrecht (V&R) en Contractenrecht succesvol hebt afgesloten. Indien je van een andere universiteit komt bepalen we per geval of je over de nodige voorkennis beschikt.

Wil je graag deelnemen aan de Startup Clinic? Dat vinden we leuk om te horen! We starten in november 2021 met de eerste lichting van 14 studenten. Naar verwachting kun je je vanaf eind mei/begin juni 2020 hiervoor aanmelden.

Stuur een mailtje naar startupclinic.rechten@vu.nl

ik wil meer weten over de Startup Clinic