Join the AmsterdamStartup Launch Q1Q2 '22

Van idee naar startup businessplan

Amsterdam Startup Launch is een traject van 10 zeer interactieve lectures waarin je alle kennis opdoet en de tools krijgt aangereikt om je business idee verder te ontwikkelen naar een stevig businessplan. Ervaren professionele bedrijfsexperts, ondernemers en coaches (van Roland Berger), begeleiden je bij o.a. klantvalidatie, propositie-ontwikkeling, marketing, IP vraagstukken, financiën en teamsamenstelling. Het programma is gebaseerd op het zeer succesvolle pre-startup programma dat Roland Berger al (mede) verzorgt bij de TU Delft. Succesfactoren bij deze uitdagende serie lectures zijn natuurlijk de kwaliteit van je idee, maar zeker ook inzet en motivatie van het team en de vaardigheid om je business concept aan te passen met de opgedane kennis en tools.

What’s in it for you?

  • krijg professionele hulp bij het uitwerken van alle onderdelen van een goed businessplan
  • leer van oud-ondernemers die komen spreken
  • valideer het business idee waar je mee rondloopt
  • maak kans op de hoofdprijs en de prijs voor het meest duurzame startup idee
  • ontmoet collega-ondernemers-in-de-dop en werk aan je netwerk

Het programma is bedoeld voor Amsterdamse MSc en PhD studenten van alle studie- en windrichtingen, en wordt gegeven in de Engelse taal. We baseren de toelating tot het programma op een toelatingsgesprek, en je moet een idee hebben dat goed is uitgewerkt om een business case voor te ontwikkelen. Het is vooralsnog een keuzevak, maar we mikken er op dat de vervolgtrajecten (we bieden het twee keer per jaar aan) geaccrediteerd worden met ECST punten. Het programma start in Q1 van 2022 en houdt zo veel mogelijk rekening met de tentamenperiodes.

Voorbeeld agenda lecture

13:30 inloop
14:00 huiswerk vorige keer (bv Missie, Visie, Strategie)
14:30 interactieve presentatie over Klant, Markt en Commercie
15:30 Q&A met ondernemer, bv Henk de Vries, CEO van Koninklijke de Vries scheepsbouw / Feadship-holland
16:30 wrap up + discussie, opdracht voor komende lecture (bv Finance & Administration)
17:30 drinks


Aanmelden Amsterdam Startup Launch

Amsterdam Startup LaunchGeef je hieronder op voor de Amsterdam Startup Launch en geef je business idee een boost! Wie weet ben jij straks helemaal klaar om je startup te lanceren, en jou plek in de VU StartHub te claimen! Je kunt alleen met een team (2-5 personen) meedoen. En alleen als je een MSc of PhD bent.

Founding partners


Partners


VU Entrepreneurship & Impact faciliteert ondernemend gedrag bij VU studenten, onderzoekers en medewerkers. Ultieme variant daarvan is ondernemer worden. Wij bieden jonge ondernemers een ecosysteem met fysieke en virtuele kantoorruimte, netwerk, mentoring en funding.


Questions? Contact Hans Drenth

Mail: hans.drenth@vu.nl
Telefoon: +31 622 973797
WhatsApp: +31 622 973797

 

Partnerships - contact met Hans Drenth - VU Entrepreneurship and Impact