Join the AmsterdamStartup Launch Fall '22

image: ArtStation.com/RWilsonGraphics

5 oktober 2022 gaan we weer van start!

Op 5 oktober komen de ondernemers teams, experts en ondernemende alumni weer bijeen voor de kickoff bijeenkomst. Ze komen vervolgens 11 keer bijeen om telkens een onderdeel van het business model canvas door te nemen. De track komt 18 januari 2023 tot een apotheose op de Final Day, waar de pitches worden beoordeeld en de prijzen uitgereikt!

Q&A sessie Amsterdam Startup Launch

Loop je al een tijdje rond met een leuk business idee? Heb je hulp nodig bij jouw businessplan? Twijfel je of het wel haalbaar is? De organisatoren van de Amsterdam Startup Launch beantwoorden al jouw vragen tijdens de Q&A sessie. De slides van de presentatie van de sessie in november 2021 zijn hier te bekijken.

Van idee naar startup businessplan

Amsterdam Startup Launch is een traject van 12 zeer interactieve sessies waarin je alle kennis opdoet en de tools krijgt aangereikt om je business idee verder te ontwikkelen naar een stevig businessplan. Ervaren professionele bedrijfsexperts, ondernemers en coaches (van Roland Berger), begeleiden je bij o.a. klantvalidatie, propositie-ontwikkeling, marketing, IP vraagstukken, financiën en teamsamenstelling. Het programma is gebaseerd op het zeer succesvolle pre-startup programma dat Roland Berger al (mede) verzorgt bij de TU Delft. Succesfactoren bij deze uitdagende serie sessies zijn natuurlijk de kwaliteit van je idee, maar zeker ook inzet en motivatie van het team en de vaardigheid om je business concept aan te passen met de opgedane kennis en tools.

What’s in it for you?

  • krijg professionele hulp bij het uitwerken van alle onderdelen van een goed businessplan
  • leer van oud-ondernemers die komen spreken
  • valideer het business idee waar je mee rondloopt
  • maak kans op de hoofdprijs en de prijs voor het meest duurzame startup idee
  • ontmoet collega-ondernemers-in-de-dop en werk aan je netwerk

Het programma is bedoeld voor Amsterdamse MSc en PhD (en laatste jaars BSc) studenten van alle studie- en windrichtingen, en wordt gegeven in de Engelse taal. We baseren de toelating tot het programma op een toelatingsgesprek, en je moet een idee hebben dat goed is uitgewerkt en geschikt om een business case voor te ontwikkelen. Ook moet je je idee pitchen tijdens een van de VU pitch momenten, de laatste donderdag van de maand, 16-17u. Het is vooralsnog een keuzevak, maar we onderzoeken de mogelijkheid om het programma (we bieden het twee keer per jaar aan) geaccrediteerd wordt met ECST punten. Het programma houdt zo veel mogelijk rekening met de tentamenperiodes.

Voorbeeld agenda lecture

14:00 inloop
14:30 huiswerk vorige keer (bv Missie, Visie, Strategie)
15:00 interactieve presentatie over je Go-To-Market strategie
16:00 break
16:15 Q&A met ondernemer, bv Henk de Vries, CEO van Koninklijke de Vries scheepsbouw / Feadship-holland
17:00 wrap up + discussie, opdracht voor komende lecture (bv Finance & Administration)
17:30 drinks

Founding partners


Partners


VU Entrepreneurship & Impact faciliteert ondernemend gedrag bij VU studenten, onderzoekers en medewerkers. Ultieme variant daarvan is ondernemer worden. Wij bieden jonge ondernemers een ecosysteem met fysieke en virtuele kantoorruimte, netwerk, mentoring en funding.


Vragen? Vraag het Maddeleine Berendsen

Mail: Maddeleine Berendsen
Telefoon: +31 6 43214898
WhatsApp: Maddeleine

 

Impressie van de Spring 22 edition Final Day

Planning herfst 2022


Aanmelden Amsterdam Startup Launch

Amsterdam Startup LaunchGeef je hieronder op voor de Amsterdam Startup Launch editie Najaar 22 en geef je business idee een boost! Wie weet ben jij straks helemaal klaar om je startup te lanceren, en jouw plek in de VU StartHub te claimen! Je kunt alleen met een team (2-5 personen) meedoen. En alleen als een van de founders aan de VU studeert / heeft gestudeerd.