Over Datacation

Datacation is een data science start-up bestaande uit een team van data engineers en data scientists, allen met achtergronden in de Econometrie, Wiskunde, Artificial Intelligence en Computer Science. Wij noemen onszelf de IT nerds met een sociaal karakter; als data consultant is het enorm belangrijk om naast technische skills, ook over soft skills te beschikken. Op deze manier zijn wij de brug tussen de data en de business omdat wij in staat zijn om de wiskundige modellen op een begrijpelijke manier uit te leggen, wat draagvlak creëert bij de organisatie. We zijn van mening dat een project alleen succesvol is als de domeinkennis van de klant en onze technische kennis in co-creatie gecombineerd worden.

Team Datacation doet onder andere opdrachten voor ING, Albeda, Hogeschool Arnhem Nijmegen, en UMC Utrecht. Naast deze organisaties ondersteunen we ook meerdere middenbedrijven om data gedreven te werk te gaan. Enkele toepassingen van onze projecten zijn het eerder en beter signaleren van alvleesklierkanker op basis van CT Scans, optimalisatie algoritmes voor het beter voorspellen van boekingen van conferentiezalen en vergaderzalen, het automatisch uitlezen van kentekenbewijzen en tekst op autobanden, het voorspellen van marktconforme prijzen van garages voor onderhoud en reparaties aan auto’s, het automatisch uitlezen van de belangrijkste tekstgegevens uit miljoenen mails, het bouwen van aanbevelingssystemen voor food delivery platforms en fanshops, het adviseren van een data strategie plan, en het visueel maken van data in dashboards voor meerdere toepassingen.

Datacation is een familie met topsportmentaliteit en heeft zich bewezen in meerdere industrieën. Wij zijn dedicated to data!

 

Waarom de VU StartHub?

Toen wij via de professoren van de VU te horen kregen dat deze kans zich aanbood, was het gehele team direct erg enthousiast. Een plek aan de Zuidas is om verschillende redenen erg interessant. Ten eerste is het door onze samenwerking met UMC Utrecht en gesprekken die we met andere ziekenhuizen hebben, erg prettig om tegenover het AMC te zitten. Dit zal de band met het AMC versterken en biedt een mooie kans om ons AI algoritme ook op data van een ander ziekenhuis te testen. Ten tweede hebben we een aantal gesprekken gehad met MSc Data Science studenten van de VU. Helaas blijkt het dat Eindhoven toch nét wat te ver is om vanuit Amsterdam op en neer te komen. Een mooie plek in de StartHub zou daarom ideaal zijn voor ons om door te groeien tot een scale-up. Ten derde biedt het netwerk in Amsterdam erg veel mogelijkheden voor ons om met nieuwe klanten in contact te komen. Tenslotte: de StartHub community biedt ons mentoren die zullen helpen om Datacation te coachen en ondersteunen waar nodig!

Lees verder op op onze site.