Over NxtGen+

NxtGen+ (lees: NextGenPlus) versterkt technologie onderwijs op scholen in het basis- en voortgezet onderwijs. Dit zijn scholen die het belangrijk vinden om scholieren spelenderwijs kennis en perspectief te bieden over de wereld van technologie ter voorbereiding op de toekomst. Hierbij staat het volgende centraal: het leren van tech competenties uit de praktijk om bij te dragen aan een mooiere wereld.

Ons team bestaat uit enthousiaste informatica docenten, digitaal geletterde studenten, IT-beleid adviseurs en curriculum ontwikkelaars die pas in het hoger onderwijs de kans kregen om een enkele technologische discipline te verkennen. Dit gemis willen wij voorkomen voor de scholieren van nu. Daarom overbruggen wij met de opgedane academische en praktische kennis het gat tussen scholier en technologie onderwijs. Dit doen wij door scholen te helpen bij de toepassing van digitale geletterdheid en informatica onderwijs middels beleidtransformatie, brede modulaire leerlijnen en digitale upskilling programma’s voor docenten. Alle programma’s zijn toegankelijk op ons digitaal platform Upskillz, waar zowel docent als leerling in de klas of thuis de modules kunnen volgen.

Voor ambitieuze scholen die op zoek zijn naar een technologie profilering hebben wij in samenwerking met tech experts het concept Tech School ontwikkelt. Dit is een programma met leerlijnen die de kerndoelen van digitale geletterdheid, de eindtermen van informatica én de felbegeerde competenties uit de tech praktijk samenbrengt. Er zijn verschillende versies mogelijk, afhankelijk van de behoeftes en ambities van de school.

Wij vinden het belangrijk als sociale startup dat scholen tegen maatschappelijke tarieven worden ondersteund, omdat wij geloven dat elke school goed technologie onderwijs moet kunnen bieden aan scholieren, ongeacht het budget.

 

Waarom de VU StartHub?

Wij hebben gekozen voor een huisvesting in de VU Starthub omdat wij op zoek waren naar een startup community die zich kenmerkt door maatschappelijke impact en duurzaamheid. De VU Starthub faciliteert ons een academisch en ondernemend netwerk in onze hoofdstad, ter voorbereiding op onze opschaalfase. Bovenal is het onwijs passend dat ons hoofdkwartier zich bevindt op een universiteitscampus, waar vanuit wij het Nederlandse technologie onderwijs naar de ‘NxtLevel’ willen tillen.

Lees verder op onze site.