Over deBetastudent

deBetaStudent biedt alle studenten die een technische opleiding volgen de mogelijkheid om gemakkelijk de ideale stage, werkstudentschap, of zelfs een fulltime baan te vinden!

Het team van deBetaStudent wil de brug slaan tussen studenten en bedrijven. Wij geloven erin dat studenten en bedrijven elkaar weten te vinden door een duidelijk en snel platform aan te bieden.

deBetaStudent is ontstaan na de observatie dat de meeste studenten heel veel tijd hebben, maar deze vaak niet optimaal weten te gebruiken. Studenten zijn tijdens hun opleiding namelijk al van enorme waarde en kunnen zich al inzetten voordat ze de arbeidsmarkt betreden. Wij brengen studenten in aanraking met het bedrijfsleven door via verschillende kanalen events en vacatures te delen. Dat kan bijvoorbeeld voor een werkstudentschap zijn, waarmee studenten niet alleen iets bijverdienen, maar ook veel ervaring opdoen. Studenten die al richting afstuderen gaan kunnen bij ons terecht voor afstudeerstages en fulltime functies om de eerste stap naar het bedrijfsleven te maken.

Naast dat wij veel in contact zijn met bedrijven, communiceren we ook met studenten. Geïnteresseerde studenten kunnen zich inschrijven voor onze pool, hierdoor krijgen we een beter beeld van waar de student behoefte aan heeft en kunnen we samen bedenken wat de beste volgende stap is. Via de pool, onze site en onze socials worden de studenten op de hoogte gehouden van alles wat wij te bieden hebben. Ons team bestaat uit studenten en oud-studenten, dus wij helpen vanuit onze eigen ervaring met de middelen en kansen die wij hebben.

Waarom de VU StartHub?

We hebben nog heel veel ideeën en ambities om deBetaStudent uit te breiden. Het lijkt ons super om een eigen ruimte hebben om deze dingen waar te maken en hierbij ondersteund te kunnen worden door de StartHub mentors. Daarnaast is het super leerzaam en leuk om informatie uit kunnen wisselen met de andere ondernemers en inspiratie bij elkaar op te doen. Ook delen wij dezelfde visie als de VU StartHub: het ondernemen toegankelijker maken. Bij ons kan je al tijdens je studie bij deBetaStudent leren ondernemen.

Ben jij een student en lijkt het jou wat om bij deBetaStudent te komen werken? Klik dan hier!
Doe jij een bèta studie en ben je op zoek naar een bijbaan of fulltime baan? Klik dan hier!